Тази вечер заседава коалиционният съвет в Министерски съвет. Това потвърди премиерът

...
Тази вечер заседава коалиционният съвет в Министерски съвет. Това потвърди премиерът
Коментари Харесай

Ще има ли ново правителство – коалиционният съвет заседава

Тази вечер заседава  съдружният съвет в Министерски съвет. Това удостовери министър председателят в оставка Кирил Петков във връзка договарянията за сформиране на държавно управление.

„ Всички решения ще бъдат групови и съдружни. След като беседваме, ще обявим кои ще са идващите стъпки “, уточни Петков.

„ Ще приказваме с Българска социалистическа партия , " Демократична България " и шестте самостоятелни депутати , с цел да забележим по какъв начин като коалиция ще осъществяваме първия мандат, в случай че е допустимо “, сподели от своя страна вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

Доскорошните сътрудници във властта „ ИТН ” изключиха вид за поддръжка на кабинет с министър председател Кирил Петков, с което бяха и изключени от листата за нови диалози.

Дали ще има лични промени в кабинета е прекомерно рано да се приказва, добави Василев. Той посочи, че първо би трябвало да се уточнят позициите с партиите, с които вероятно биха работили " Продължаваме Промяната ".

" Ако не се съберат 121 депутати , които желаят да поддържат позицията, която ние сме взели против, дано да го назовем най-общо, мафията, няма смисъл да се водят диалози за кабинет и всичко останало ", съобщи Асен Василев.

От страна на " Продължаваме Промяната " в договарянията вземат участие Андрей Гюров, Никола Минчев, Кирил Петков и Асен Василев.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев разгласи завършек на консултациите, без да е съумял да се види с „ Продължаваме Промяната ” и Българска социалистическа партия. Така процедурата приключи без казус и най-голямата партия в Народното събрание ще получи мандат, без да е била преди този момент на диалог с президента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР